Gå med!
SARE öst
Kontakta ledningen och event-anmälningar: sareost(a)gmail.com
Mötessponsorer

 
Tack alla sponsorer senaste 2 åren! 

 

Search
Friday
Nov022018

Den 22 november kl 16.30 anordnar SARE Öst en kravträff i Stockholm

Vi ses på en after work där Samuel Hällström från Kiwano Consulting pratar om att arbeta med krav i regelverksdrivna projekt, sedan leder Kerstin Blom och Agneta Lindblom från KravXperts en diskussion om kravarbetets påverkan av digitaliseringen. Programmet avslutas kl 18.  

Vi bjuder på lättare förtäring och dryck.

Platserna är begränsade. Anmälan sker till sareost@gmail.com (ange namn, företag och telefon) senast måndag 19/11.

Plats: Kiwano Consulting AB, Klarabergsgatan 29, 1tr

Thursday
May242018

Ang GDPR och hantering av kontaktuppgifter

Fr o m 25 maj gäller GDPRs regelverk kring hantering av personuppgifter, och som ett resultat av detta kommer SARE Öst endast att lagra email-adresser till de medlemmar som uttryckligen gett sitt samtycke. Vi använder dessa mailadresser för att informera om våra evenemang, och för att följa upp kring och efter dessa.

Samtycke ges via mail till sareost(a)gmail.com, till exempel med denna text eller motsvarande.

Jag samtycker till att SARE Öst lagrar mina kontaktuppgifter i syfte att skicka inbjudningar och information till mig. Om jag efter att ha givit samtycke inte längre önskar dessa utskick, mailar jag SARE Öst detta, så tas mina kontaktuppgifter bort.

Samtycke kan ges eller dras tillbaka när som helst via mail eller om ni kontaktar någon av oss i samband med våra evenemang.

Vi kommer fortsatt att publicera våra evenemang på LinkedIn och via hemsidan, och självfallet är man lika välkommen till dessa oavsett hur man väljer att ta emot information.


 

Tuesday
Mar062018

10 april, 16-17:30 anordnar SARE Öst en kravträff om BDD i Stockholm

 

 

BDD, Behavior Driven Development, är en vidareutveckling av testdriven utveckling. BDD syftar till att samarbeta tvärfunktionellt för att lösa rätt problem och nå en gemensam förståelse samt en gemensam dokumentation.

Hur kommer kraven in i detta? Och vilken nytta kan man som kravanalytiker eller produktägare ha av detta synsätt?

Anna Fallqvist Eriksson håller en presentation som fokuserar på hur BDD kan stödja kravarbetet och minska risken för kravgap. 

Anna är certifierad som såväl Senior Business Analyst och Scrum Master, och har många års erfarenhet från agila produktutvecklingsprojekt i olika roller. 

Utöver BDD har Anna även expertis i olika aspekter av kravarbete, såsom processmodellering och workshopledning, samt kravhantering i olika verktyg, bl a HP ALM/QC.

Kravträffen sker 10/4, kl 16 - 17:30 hos Trafikförvaltningen, Lindhagensgatan 100.

Platserna är begränsade; anmäl er till sareost@gmail.com senast 6/4!

Friday
Jan052018

1 februari kl 16.00-17:30 anordnar SARE Öst ett kravseminarium/kravkaffe i Stockholm

"Requirements and UX is a match made in heaven".
Hur man visualiserar krav och ser till användarnas behov.

Ni får höra om hur man kan visualisera krav för att snabba upp och förtydliga kravprocessen. Därefter blir det diskussion kring era frågeställningar och erfarenheter. Seminariet hålls denna gång av Eva Mattsson, en nyfiken själ som tycker om att lära sig nytt och att hitta nya sätt att lösa problem. Hon älskar att experimentera med arbetsmetodik och att visualisera för att förenkla kommunikationen av krav. Eva har lång erfarenhet som kravanalytiker, UX designer, systemutvecklare och scrum master. Hon är även van att implementera agil och lean arbetsprocess.

Vi samlas kl 16.00 i ADDQs lokaler på Wallingatan 2, 1tr.
Platserna är begränsade, så anmäl dig senast 29/1 till 
sareost@gmail.com. Uppge namn, företag och telefonnr.

Se även SAREs hemsida: http://www.sare.se/sare-st/ eller LinkedIN: https://www.linkedin.com/groups/4466874


Thursday
Oct262017

Den 14:e november anordnar SARE öst ett frukostseminarie i Stockholm

 

 

Du kommer garanterat öppna ögonen, få nya tankar och tappa hakan. Lära dig mer om de nyast efterfrågade kunskaperna vid upphandlingar. Det är dags att sluta bara leka ytliga gränssnittslekar och ytliga förändringar. De senaste åren har kravmängden inom projekt både ökat i omfattning och i komplexitet på grund av ett ökat antal intressenter, relationer till andra system och påtagliga utmaningar inom säkerhet och skalbarhet etc..

Och inget tyder på att framtiden kommer att bli enklare…
Har man inte förstått och representerat VAD en produkt/tjänst skall göra, kan man inte heller bygga den eller tro att den kommer att bli en succé. Krav är en kreativ ingenjörsvetenskap, som blir en allt viktigare framgångsfaktor för företag och
organisationer.
De som tror att man kan lösa komplexa problem genom att bara ”prata om dem”, sopar problemen under mattan och saknar pinsamt den avgörande insikt som krävs för att kunna hantera dagens och framtidens sammankopplade extremt komplexa system. Ett pratigt flummigt tyckande är inte tillräckligt bra!
Att adressera behovet av att representera viktig kunskap och att tänka rätt från början kommer bli en avgörande framgångsfaktor för riktig förbättring.