Gå med!
SARE öst
Kontakta ledningen och event-anmälningar: sareost(a)gmail.com
Mötessponsorer

 
Tack alla sponsorer senaste 2 åren! 

 

Search
Wednesday
May012019

KRAVFRUKOST MED SARE ÖST PÅ VETE-KATTEN 23 MAJ 2019

Häng med på vårens sista kravfrukost! Vi träffas över en morgonfika och pratar krav i små grupper (runt de flesta borden ryms 4-5 personer). 
Träffa andra kravare och bolla problem, tankar och idéer. Denna gång är vi öppna för alla ämnen, vad brottas du med just nu, vad brinner du för. 
Vi hjälper varandra att lösa knutarna inför sommaren.
Plats: Vetekatten, Kungsgatan 55. (gå in genom ingången Kungsgatan/Klara Norra Kyrkogata) Vi sitter vid borden ut mot Kungsgatan.
Kostnad: Du väljer och betalar själv din frukost
När: 23/5-2019 Drop in från 7:30 och vi slutar vid ca. 8:30. Du väljer själv vilken tid du vill delta.
Ingen föranmälan behövs, men berätta gärna om ni tänker komma, sareost(a)gmail.com.

 

Tuesday
Dec182018

Kravfrukost med SARE Öst på Vete-Katten 24 januari 2019

Nu är det dags att återuppta våra kravfrukostar! Vi träffas över en morgonfika och pratar krav i små grupper (runt de flesta borden ryms 4-5 personer). Träffa andra kravare och bolla problem, tankar och idéer. Denna gång kring den (kanske?) förändrade kravrollen.

Plats: Vetekatten, Kungsgatan 55. (gå in genom ingången Kungsgatan/Klara Norra Kyrkogata) Vi sitter vid borden ut mot Kungsgatan.

När: 24/1-2019 Drop in från 7:30 och vi slutar vid ca. 8:30. Du väljer själv vilken tid du vill delta.

Ingen föranmälan behövs, men berätta gärna om ni tänker komma, sareost(a)gmail.com.

Friday
Nov022018

Den 22 november kl 16.30 anordnar SARE Öst en kravträff i Stockholm

Vi ses på en after work där Samuel Hällström från Kiwano Consulting pratar om att arbeta med krav i regelverksdrivna projekt, sedan leder Kerstin Blom och Agneta Lindblom från KravXperts en diskussion om kravarbetets påverkan av digitaliseringen. Programmet avslutas kl 18.  

Vi bjuder på lättare förtäring och dryck.

Platserna är begränsade. Anmälan sker till sareost@gmail.com (ange namn, företag och telefon) senast måndag 19/11.

Plats: Kiwano Consulting AB, Klarabergsgatan 29, 1tr

Thursday
May242018

Ang GDPR och hantering av kontaktuppgifter

Fr o m 25 maj gäller GDPRs regelverk kring hantering av personuppgifter, och som ett resultat av detta kommer SARE Öst endast att lagra email-adresser till de medlemmar som uttryckligen gett sitt samtycke. Vi använder dessa mailadresser för att informera om våra evenemang, och för att följa upp kring och efter dessa.

Samtycke ges via mail till sareost(a)gmail.com, till exempel med denna text eller motsvarande.

Jag samtycker till att SARE Öst lagrar mina kontaktuppgifter i syfte att skicka inbjudningar och information till mig. Om jag efter att ha givit samtycke inte längre önskar dessa utskick, mailar jag SARE Öst detta, så tas mina kontaktuppgifter bort.

Samtycke kan ges eller dras tillbaka när som helst via mail eller om ni kontaktar någon av oss i samband med våra evenemang.

Vi kommer fortsatt att publicera våra evenemang på LinkedIn och via hemsidan, och självfallet är man lika välkommen till dessa oavsett hur man väljer att ta emot information.


 

Tuesday
Mar062018

10 april, 16-17:30 anordnar SARE Öst en kravträff om BDD i Stockholm

 

 

BDD, Behavior Driven Development, är en vidareutveckling av testdriven utveckling. BDD syftar till att samarbeta tvärfunktionellt för att lösa rätt problem och nå en gemensam förståelse samt en gemensam dokumentation.

Hur kommer kraven in i detta? Och vilken nytta kan man som kravanalytiker eller produktägare ha av detta synsätt?

Anna Fallqvist Eriksson håller en presentation som fokuserar på hur BDD kan stödja kravarbetet och minska risken för kravgap. 

Anna är certifierad som såväl Senior Business Analyst och Scrum Master, och har många års erfarenhet från agila produktutvecklingsprojekt i olika roller. 

Utöver BDD har Anna även expertis i olika aspekter av kravarbete, såsom processmodellering och workshopledning, samt kravhantering i olika verktyg, bl a HP ALM/QC.

Kravträffen sker 10/4, kl 16 - 17:30 hos Trafikförvaltningen, Lindhagensgatan 100.

Platserna är begränsade; anmäl er till sareost@gmail.com senast 6/4!