Gå med!
SARE öst
Kontakta ledningen och event-anmälningar: sareost(a)gmail.com
Mötessponsorer

 
Tack alla sponsorer senaste 2 åren! 

 

Search
Thursday
Oct262017

Den 14:e november anordnar SARE öst ett frukostseminarie i Stockholm

 

 

Du kommer garanterat öppna ögonen, få nya tankar och tappa hakan. Lära dig mer om de nyast efterfrågade kunskaperna vid upphandlingar. Det är dags att sluta bara leka ytliga gränssnittslekar och ytliga förändringar. De senaste åren har kravmängden inom projekt både ökat i omfattning och i komplexitet på grund av ett ökat antal intressenter, relationer till andra system och påtagliga utmaningar inom säkerhet och skalbarhet etc..

Och inget tyder på att framtiden kommer att bli enklare…
Har man inte förstått och representerat VAD en produkt/tjänst skall göra, kan man inte heller bygga den eller tro att den kommer att bli en succé. Krav är en kreativ ingenjörsvetenskap, som blir en allt viktigare framgångsfaktor för företag och
organisationer.
De som tror att man kan lösa komplexa problem genom att bara ”prata om dem”, sopar problemen under mattan och saknar pinsamt den avgörande insikt som krävs för att kunna hantera dagens och framtidens sammankopplade extremt komplexa system. Ett pratigt flummigt tyckande är inte tillräckligt bra!
Att adressera behovet av att representera viktig kunskap och att tänka rätt från början kommer bli en avgörande framgångsfaktor för riktig förbättring.

Tuesday
Aug222017

Den 7:e september anordnar SARE Öst en kravträff i Stockholm. 

Klockan 16:30 ses vi för en after work där Samuel Hällström inleder en diskussion om hur man kan få samsyn om kravarbetet i ett projekt.

En AW med gott att dricka och KRAV i fokus!

 

Då platserna är begränsade så gäller först till kvarn,

anmälan sker till sareost@gmail.com (Ange namn, företag och telefon i anmälan) senast 4/9.

Wednesday
Apr262017

SARE Öst anordnar en kravträff i Stockholm 17 maj kl 16:30-18:00

Den 17 maj kl 16.30 anordnar SARE en kravträff hos Trafikförvaltningen på Lindhagensgatan 100 i Stockholm. Ämnet är olika typer av krav; vilka använder man och när, vilka typer passar bättre eller sämre för specifika användningsområden?

Vi sätter igång med arbetet direkt vid 16:30 med en gemensam inledning, varefter vi delar upp oss i mindre grupper för fördjupning och summerar sedan gemensamt innan vi bryter upp runt 18:00. 

Då platserna är begränsade till 20 så gäller först till kvarn,
anmälan sker till sareost@gmail.com (Ange namn, företag och telefon i anmälan) senast 15 maj.

Hjärtligt välkomna!

Wednesday
Apr262017

Anteckningar från Kravfrukosten 29/3-2017 hos ADDQ

I bifogad fil kan Ni hitta texterna från våra blädderblock: Kravfrukost 2017-03-29

Stort tack till ADDQ som arrangerade och alla deltagare som gjorde detta möjligt.

Friday
Feb242017

NYTT DATUM för KRAVFRUKOST I STOCKHOLM 29/3-2017 7:30-9:00

Den 29e mars anordnar SARE Öst en kravfrukost hos ADDQ (Wallingatan 2, 1tr) på temat hur vi sätter igång vårt kravarbete kring en ny produkt eller tjänst. Vilken metod väljer man, vad angriper man först, och varför?

Vi samlas från kl 07.30 för en mindre frukost, och siktar på att sätta igång det riktiga arbetet kl 8  med diskussion i mindre grupper och en gemensam uppgift och avrundar vid 9-tiden. Vi från SARE sammanställer materialet för att presentera det på hemsidan efteråt.

Då platserna är begränsade till 15 så gäller först till kvarn, anmälan sker till sareost@gmail.com (Ange namn, företag och telefon i anmälan).

Varmt välkomna!