Gå med!
SARE öst
Kontakta ledningen och event-anmälningar: sareost(a)gmail.com
Mötessponsorer

 
Tack alla sponsorer senaste 2 åren! 

 

Search
Friday
Feb242017

NYTT DATUM för KRAVFRUKOST I STOCKHOLM 29/3-2017 7:30-9:00

Den 29e mars anordnar SARE Öst en kravfrukost hos ADDQ (Wallingatan 2, 1tr) på temat hur vi sätter igång vårt kravarbete kring en ny produkt eller tjänst. Vilken metod väljer man, vad angriper man först, och varför?

Vi samlas från kl 07.30 för en mindre frukost, och siktar på att sätta igång det riktiga arbetet kl 8  med diskussion i mindre grupper och en gemensam uppgift och avrundar vid 9-tiden. Vi från SARE sammanställer materialet för att presentera det på hemsidan efteråt.

Då platserna är begränsade till 15 så gäller först till kvarn, anmälan sker till sareost@gmail.com (Ange namn, företag och telefon i anmälan).

Varmt välkomna!

Friday
Apr082016

KRAVFRUKOST PÅ VETEKATTEN I STOCKHOLM 12/5 7:30-8:30

Nu är det dags att fortsätta med våra Kravfrukostar. Vi träffas över en morgonfika och pratar krav i små grupper (runt de flesta borden ryms 4-5 personer). Träffa andra kravare och bolla problem, tankar och idéer. Tanken är att vi under fikat under informella samtal tillsammans pratar om krav inga frågor är för små eller för stora. Har du fastnat på formuleringen av ett krav, ta med det så bollar vi detta… Denna gång tänkte vi fokusera på:
  •  Hur passar krav in i det agila arbetssättet?
  • Vad ska vi ta med oss från vattenfallsmetoden?

Plats: Vetekatten, Kungsgatan 55. (gå in genom ingången Kungsgatan/Klara Norra Kyrkogata) Vi sitter vid borden ut mot Kungsgatan. Det kommer finnas SARE-skyltar på våra bord.

När: 12/5 Drop in från 7:30 och vi slutar vid ca. 8:30. Du väljer själv vilken tid du vill delta.

Kostnad: Vi är glada att kunna meddela att Kiwano Consulting går in som sponsor till vår kommande Kravfrukost den 12/5. Kiwano Consulting bjuder deltagarna på frukostfralla med tillhörande dryck. Besök gärna deras hemsida www.kiwanoconsulting.se.

Anmälan: Ingen anmälan krävs men skicka gärna en kommentar att Ni kommer till sareost(a)gmail.com eller kommentera under aktiviteten på LinkedIn så vi kan förvarna Vetekatten.

Hoppas vi ses!

SARE-Öst

Monday
Jan112016

Kravcafé på Vetekatten i Stockholm 19/1 7:30-8:30

God fortsättning alla kravare!

Nu är det dags att prova något nytt nämligen Kravcafé. Vi träffas över en morgon fika och pratar krav i små grupper (runt de flesta borden ryms 4-5 personer). Träffa andra kravare och bolla problem, tankar och idéer. Tanken är att vi under fikat under informella samtal tillsammans pratar om krav inga frågor är för små eller för stora. Har du fastnat på formuleringen av ett krav, ta med det så bollar vi detta… några exempel nedan:

-          Hur hantera produkter med flera aktiva versioner

-          Vilka kapitel har Ni i Era kravspecifikationer?

-          Behöver vi dela in kraven i funktionella och icke funktionella krav?

-          Hur påbörjar man en kravspecifikation?

Plats: Vetekatten, Kungsgatan 55. (gå in genom ingången Kungsgatan/Klara Norra Kyrkogata) Vi sitter vid borden ut mot Kungsgatan. Det kommer finnas SARE-skyltar på våra bord.

När: 19/1 Drop in från 7:30 och vi slutar vid ca. 8:30. Du väljer själv vilken tid du vill delta.

Kostnad: Gratis denna gång. Vi förväntas köpa något i Vetekattens café men för denna premiär så sponsrar Kiwano Consulting (http://www.kiwanoconsulting.se/) med kaffe och fralla.

Anmälan: Ingen anmälan krävs men skicka gärna en kommentar att Ni kommer till sareost(a)gmail.com så vi kan förvarna Vetekatten.

Hoppas vi ses!

SARE-Öst

Tuesday
Jun022015

Presentationen från SARE mötet den 29 MAJ 2015 - LYSSNA PÅ EN FD KRIMINALKOMMISSARIE RUNT SÄKERHETSKRAV

Presentationen från Roger Lindblom och Secorum AB kan laddas ner här.

Stort Tack till Roger Lindblom, våra sponsorer samt alla engagerade åhörare:

 

Monday
Apr272015

SARE möte 29 maj 2015 - lyssna på en fd kriminalkommissarie runt säkerhetskrav

Vem vill komma och lyssna på en föreläsning kring kravhantering för ett logghanteringssystem? Inte många, ordet logg är förknippat med ångest och tekniknördar som översätter svårbegripliga textsträngar till lika svårbegripliga förklaringar.

Om man i stället beskriver området som en funktion som översätter data till information och där föreläsaren berättar om uppdrag där informationen används för att bygga underrättelsesystem, logistiklösningar för att se att passagerare och bagage är ombord på samma plan, samt hur man upptäcker vilka som skaffat sig insyn i utredningen om mordet på fd utrikesminister Anna Lindh blir området genast intressantare.

SIEM (Security Information Event Management) börja på allvar utvecklas efter Enronskandalen i USA 2001. Direkta följder ur den härvan resulterade i Sabanes-Oxley Act (SOX-lagstiftningen) som syftar till att stärka den interna kontrollen över den finansiella rapporteringen. Plötsligt fanns tekniken men inte kraven.

Kom och lyssna på den före detta kriminalinspektören Roger Lindblom från Secorum som sadlade om till systemvetare och kravhanterare. Roger har byggt och bygger Security Operations Centers inom svenska högsäkerhetsorganisationer. Han delar med sig av sina erfarenheter om hur man samlar krav och kravställer på en funktion och en organisation som möter det yttre och inre hotet i en värld där vägen in går via människor och nätverk. Hur skyddar vi vår information när den samtidigt ska vara nåbar?

Fokus under mötet är att besvara frågan "Hur identifierar vi kraven på en förbättrad spårbarhet när kunden själv inte kan beskriva sina behov, men inser att något måste göras?" Med rätt hantering tar vi kunden till en nivå han aldrig kunna drömma om.

Träna på detta själv tillsammans med Roger och andra kraventusiaster på förmiddagen den 29 maj! Boka in tiden redan nu!

Mötet sponsras av:

Plats: Meeting Room Alströmergatan 20 www.meetingroom.se, Stockholm

Program:
08.30 Kaffe
08:45 Kort presentation SARE och sponsorer
09:00 Roger presenterar området och vi övar tillsammans
11:00 Klart

Anmälan sker via simplesignup på följande sida: Mötet är genofört