Gå med!
Info väst
Kontakta ledningen: vast(a)sare.se
Mötessponsorer

 
Tack alla sponsorer senaste 2 åren! 

 

Search
Wednesday
Dec132017

SARE VÄST Q1 18/1 - BDD för kravare

Vi kickstartar året med en inspirerande förläsning med praktiska tillämpningar om hur man implementerar Behaviour Driven Development i kravarbetet. 

Anna Fallqvist Eriksson håller en presentation som fokuserar på hur du kan vässa kravanalysen med hjälp av BDD och hur du kan skriva tydligare krav och minska risken för kravgap. 

Anna är certifierad som Senior Business analyst och Scrum master, och har många års erfarenhet från agila produktutvecklingsprojekt i olika roller. 

Utöver BDD har Anna även lång dokumenterad erfarehet i olika verktyg för kravhantering, bla ALM/QC, att skriva krav i agila miljöer, samt många olika verktyg såsom processmodelllering och workshopledning. 

 

Vi ses kl 16:00 på Lindholmspiren 7, vån 7, Göteborg.

Anmälan sker i vår MeetUp-grupp: 

https://www.meetup.com/SARE-Vast/events/245884334/ 

Vi söker fler inspiratörer för detta tillfälle. Vill du också dela med dig av din kunskap? Hör av dig till oss! 

Thursday
Oct202016

SARE VÄST Q4 16/11

Vi lyser upp höstmörkret i Göteborg för SARE och SAST kvällen den 16/11, genom att belysa både krav och test.

Eric Knauss & Jennifer Horkoff, Chalmers
In our industrial collaborations we see issues in communication and coordination between Customer teams, responsible for determining requirements in terms of business value, Development teams, who favor iterative Agile methods, and Testing/Release teams, who are often caught in between. In this talk we discuss how current RE methods such as goal modeling as well as RE related agile practices (such as cross-functional teams and facilitating emerging collaborations) could be applied to establish shared understanding across teams, with a focus on value and quality requirements. 

Kvalitetssäkring och VR
Virtual Reality är en av de hetaste it-trenderna 2016 och inom kort kommer kanske även dina kunder förvänta sig att din produkt/tjänst har stöd för det. Magnus Willner, vd Inceptive, berättar om viktiga saker att tänka på vid utveckling, kravställning och testning av VR-lösningar. www.inceptive-labs.se

Anmälan och mer info här: https://www.meetup.com/SAST-Vast/events/234927974/

Wednesday
Sep142016

SARE föreläser på SAST Väst Expo

Välkomna till SAST Väst Expo där SARE kommer finnas hela dagen och diskutera Krav med Er. 

Vår egen Deni Aganovic kommer även hålla en föreläsning/workshop som kommer handla om vilka knep man tar till när inget annat funkar i en kravinsamling. 

Anmäl er på Meetup så ses vi den 27e september! 
http://meetu.ps/e/BWXlP/vpypW/f 

SARE Väst kommer inte hålla ett Q3 seminarium till förmån för SAST Väst Expo. 

Väl mött,

SARE Styrelse

Tuesday
Mar012016

SARE Väst Q2 20/4 - Verktyg för kravhantering

Välkomna till SARE Q2 - Verktyg för kravhantering! 


Mathias Olausson arbetar som CTO på Solidify AB, huvudsakligen som mjukvaruarkitekt och ALM konsult. Mathias hjälper företag förbättra sina utvecklingsprocesser och med tjugo års erfarenhet som konsult och utbildare har han arbetat i ett stort antal olika projekt och organisationer, vilket varit mycket värdefullt i arbetet att införa Visual Studio som ett verktyg att förbättra sättet vi utvecklar mjukvara på. Mathias är också är Sveriges första Microsoft Visual Studio ALM MVP, frekvent talare på konferenser och har varit medförfattare till tre böcker om Visual Studio ALM.

Mathias ska berätta om Microsoft TFS, en lösning för hela teamet där kravhantering, utveckling, testing och releasehantering mm är väl integrerat. Med detta kan vi underlätta så att olika roller i temaet får lättare att samarbeta så att vi kan leverera snabbare med fortsatt god kvalitet. I denna presentation tittar vi på hur Cerner använder Microsoft TFS som plattform för utvecklingsarbetet och då med speciellt fokus på krav- och kvalitetsprocessen.

Ladda ner presentationen

 

Christian Josefsson är VD för Uptive i Göteborg - ett IT-konsultbolag fokuserat på Full Stack och UX. Designingenjör i grunden med ett stort intresse för just UX och GUI:n. Har utöver diverse produkt-/industridesign bl.a. byggt och designat ett system för automatiserad personalförmedling med allt som hör till med CMS, CRM etc.

Christian ska prata om MyBalsamiq, det perfekta verktyget när funktionalitet och interaktionsmönster ska visualiseras och testas. Verktyget är enkelt att lära sig och eftersom verktyget visualiserar gränssnitt på en "skissnivå" kan fokuset stanna på att testa och utvärdera just användbarheten i ett gränssnitt.

 

Victoria Wånsander är en UX-talang som står i startskottet av sin karriär. Hon skriver just nu sitt examensarbete i kognitionsvetenskap med service design och user experience design som huvudämne. Victoria har både inom sin utbildning och under olika uppdrag arbetat med prototypverktyg för att visualisera koncept och utvärdera gränssnitt.

Victoria kommer presentera Axure. När både funktionalitet och mer grafiska element och utseende behöver utvärderas och visualiseras är Axure rätt verktyg. Axure ger designers möjlighet att skapa klickbara prototyper utan att programmera.

 

Anders Qvist är CTO på Miveo Car-sharing Technologies AB, som är en ledande leverantör av lösningar för att starta, operera och växa bildelning på en internationell marknad. Vi erbjuder lösningar komplett med fordonsutrustning och gränssnitt för förare och operatör genom en stabil molninfrastruktur.

Anders ska berätta om hur Miveo, i sin strävan att korta ner tiden mellan krav och utveckling, använder Google Docs för kravinsamling och kravanalys, samt Jetbrains YouTrack för ärendehantering och kravförädling i en objektorienterad utvecklingsprocess med snabba releaser. 

Ladda ner presentationen 

Tid: 1700 - ca 2000

 

Sponsor:
 

Välkomna!

/SARE Väst Styrelse

Tuesday
Nov242015

SARE VÄST 20/1 - KONTEXTUELLT DRIVNA KRAV

Erfarna kravanalytiker vet hur man arbetar med krav för att lyckas! Erfarenheten består bl.a. av implicit kunskap.  När kravanalytikern får frågan hur skall jag göra i mitt projekt? Så är svaret ofta "det beror på"!

Vad det beror på är dock inte alltid lika tydligt.

Därför skall vi på seminaret prata om något som vi benämner som "kontextuellt drivna krav". dvs detta som det beror på!

Simon Riddertorp, AddQ har omfattande och djup kompetens av IT sedan år 1986. Initialt som utvecklare och senare med kvalitetssäkring inom krav, verksamhetsarkitektur och test. De senaste 15 åren med ökat fokus på agila metoder. 

 

 

Vidare ska även Peter Hedrén berätta om sin erfarenheter kring att vara en Kravambassadör.

Att vara kravambassadör handlar om så mycket mer än att skriva bra krav, man måste kunna bana vägen för kravarbetet, verka för en neutral miljö där kravarbetet prioriteras och att skapa förutsättningar för ett framgångsrikt kravarbete.  

Peter har mer än 15 års internationell erfarenhet i globala roller som kravanalytiker, testledare och projektledare. Peter har stor vana att hålla presentationer på olika nivåer i organisationer och drivs av framtagning, koordinering, testning och visualisering av kravspecifikationer.

 

Vi kommer även höra Deni Aganovic prata om en aspekt som sätter käppar i hjulen för kravarbetet som vi sällan tar höjd för och arbetar för att motverka. 

I en kort dragning om varför vi skriver dåliga krav trots att förutsättningarna ofta är bra kommer vi få höra Deni berätta om hur flera av hans erfarenheter har fallerat på grund av en självklar faktor som behöver belysas mer och jobbas med oftare.

Deni är en brandsläckare med erfarenhet från olika branscher, marknader, projektmetodiker och arbetsuppgifter. Han har under 5 års tid lappat ihop projekt som på ett eller annat sätt har misslyckats med grundläggande självklarheter såsom kommunikation och ansvarstagande. 

Tid: Onsdag 20/1, kl 17.00-ca20.00 

Plats: Centralhuset Konferens

Kostnadsfritt, sponsorn ADDQ bjuder på tilltugg och enklare dryck.

Presentationen från kvällen finns att ladda ner här: 
Presentation SARE Väst Q1 2016 


Väl mött!

SARE Väst styrelse